प्रेम सुनार,
यो चिसो मौसम, रातभरीको अनिदो होस् । विहान पारीलो घाम लागोस् । घर देखि अलि मात्थेर गुन्द्री ओछाएर एक झप्को निदाउन पाईयोस् । त्यस्तै दिनको बाह्र एक बजेको होस र घाम निकै चर्केका हुन् । ठिक त्यति बेला थाला भरी अमीलो साँधीएको होस् ।
त्यसमा नुन खर्सानी चट्ट लागोस् । दही पनि त्यसमा होस र चिनी पनि । खाएर न थाकियोस् । लास्टमा थालमा रहेको रस पनि झुरुपझुरुप पिउन पाईयोस् ..............तर आजकल कहाँ पाउनु गाउँमा अमिलो ? पिता पुर्खाले हुर्काएका बोट सुकेर दाउरा बाल्ने भए । नयाँ पुस्ता किनेर खान थाल्यौ, त्यसैले गाउँमा पाउन छाड्यो ।
तर सम्झना चाँही छ त्यो घरबारीको छेउमा कुनै समय पहेलै पाकेको त्यो अमिलाको रुखको । जहाँ सात दिनको ज्वरोले थला परेको बेलामा बारी मै बसेर फोक्दै खाईएको थियो । जुन रुखको अहिले जरा समेत उखलेर दाउरा वालियो । पछुतो भयो मलाई , म पनि अव रोप्छु र कृपया तपाई पनि वेर्ना खोजेर रोप्न थाल्ने कि ?
यो चिसो मौसम, रातभरीको अनिदो होस् । विहान पारीलो घाम लागोस् । घर देखि अलि मात्थेर गुन्द्री ओछाएर एक झप्को निदाउन पाईयोस् । त्यस्तै दिनको बाह्र एक बजेको होस र घाम निकै चर्केका हुन् । ठिक त्यति बेला थाला भरी अमीलो साँधीएको होस् ।
त्यसमा नुन खर्सानी चट्ट लागोस् । दही पनि त्यसमा होस र चिनी पनि । खाएर न थाकियोस् । लास्टमा थालमा रहेको रस पनि झुरुपझुरुप पिउन पाईयोस् ..............तर आजकल कहाँ पाउनु गाउँमा अमिलो ? पिता पुर्खाले हुर्काएका बोट सुकेर दाउरा बाल्ने भए । नयाँ पुस्ता किनेर खान थाल्यौ, त्यसैले गाउँमा पाउन छाड्यो ।
तर सम्झना चाँही छ त्यो घरबारीको छेउमा कुनै समय पहेलै पाकेको त्यो अमिलाको रुखको । जहाँ सात दिनको ज्वरोले थला परेको बेलामा बारी मै बसेर फोक्दै खाईएको थियो । जुन रुखको अहिले जरा समेत उखलेर दाउरा वालियो । पछुतो भयो मलाई , म पनि अव रोप्छु र कृपया तपाई पनि वेर्ना खोजेर रोप्न थाल्ने कि ?
0 $type={blogger}:
Post a Comment